Ziua Muncii este sarbatorita astazi, 1 Mai, de zeci de tari din intreaga lume, printre care Romania, Malaezia, Cuba sau Suedia.

Google a recunoscut importanta acestei zile, motiv petnru care a creat un doodle special ce-l infatiseaza pe muncitorul universal cum sustine logo-ul companiei, scrie gandul.info.

In Pakistan: Tocmai muncitorii sunt singurii care nu tin cont de ziua de 1 mai si muncesc si in aceasta zi, in timp ce restul lumii are liber si se distreaza.

In Suedia: 1 Mai a devenit o sarbatoare importanta la sfarsitul secolului XIX din cauza partidelor de stanga. In 1938 a devenit sarbatoare publica, dar cu prilejul acestei dati, politicienii de stanga organizeaza marsuri si tin discursuri.

In Slovenia si Serbia: Ziua Muncii este o zi in care muncitorii si elevii stau acasa, iar locuitorii marilor orase ies la iarba verde.

In Jamaica: Ziua Muncii a inlocuit Ziua Imperiului, pe care jamaicanii o sarbatoreau pe 24 mai, in cinstea Reginei Victoria si a emanciparii sclavilor din Jamaica.

In Malaezia: Sarbatoarea muncitorilor este cunoscuta sub numele de "Hari Buruh", fiind o sarbatoare publica.

In Filipine: Ziua Muncii ste cunoscuta sub numele de "Araw ng mga Manggagawa".

In Cuba: Toata lumea are liber, iar multi oameni asista la paradele grandioase din capitala Havana sau din alte orase. De obicei, presedintele se adreseaza poporului.

Tari in care Ziua Muncii se sarbatoreste in alte zile

Marea Britanie: Ziua Muncii se tine in prima zi de luni a lunii mai si are statutul de Bank Holiday (zi nelucratoare).

Australia: Unii australieni sarbatoresc Ziua Muncii in martie, octombrie sau in prima luni din mai.

Noua Zeelanda: Muncitorii sarbatoresc de obicei in ultima zi din octombrie.

Statele Unite ale Americii:
Americanii sarbatoresc Ziua Muncii in prima luni din septembrie si este vazuta ca sfarsitul oficial al vacantei.

Citeste si:
Spania preia preşedinţia rotativă a Uniunii Europene, de la 1 iulie
Spania preia preşedinţia...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.