Jamie Oliver este cel mai bogat maestru bucatar din lume, cu o avere de 150 de milioane de lire sterline, potrivit listei anuale pe 2012 a celor mai bogati oameni din lume intocmita de Sunday Times.

Gratie lansarilor de carti de retete si a unor restaurante, averea celebrului maestru bucatar britanic a crescut in ultimul an cu 44 milioane de lire sterline (53,9 milioane euro), informeaza dailymail.co.uk.

Jamie Oliver, in varsta de 36 de ani, se afla pe locul 501 in topul celor mai bogati britanici - 2012 Sunday Times Rich List -, depasindu-i pe colegii sai de breasla Gordon Ramsey si Delia Smith, scrie MEDIAFAX.

Celebrul bucatar britanic a ajuns de 30 de ori in topurile de bestselleruri cu 15 dintre cartile sale de bucate. Una dintre ele, intitulata "30-Minute Meals", s-a vandut in peste un milion de copii.

Potrivit publicatiei The Daily Star, Oliver intentioneaza sa isi construiasca un imperiu culinar si in Statele Unite.

Show-ul sau de televiziune, produs de propria companie de productie, este difuzat in peste 40 de tari.

Magnatul indian din industria otelului Lakshmi Mittal s-a clasat pentru al optulea an consecutiv in fruntea acestei liste, desi averea sa a scazut cu 27%, la 12,7 miliarde de lire sterline (15,57 miliarde de euro), din cauza scaderii actiunilor grupului ArcelorMittal.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.