Francois Hollande a dat asigurari ca va "mentine, bineinteles, legea privind (purtarea) burkai", in cazul in care va fi ales.

"Voi mentine, bineinteles, legea privind (purtarea) burkai si voi actiona pentru a fi aplicata in cel mai bun mod", a declarat Hollande pentru postul RTL.

Rezultatele finale ale prezidentialelor din Franta in primul tur: Hollande conduce

Legea franceza interzice de un an ascunderea fetei cu un val, o casca sau o cagula in spatiul public, adica pe strada, in gradini publice, gari sau magazine.

Textul vizeaza aproximativ 2.000 de femei musulmane care, potrivit datelor oficiale, poarta, in Franta, valul islamic integral - burka sau nikab.

Fortele de ordine nu pot sa oblige persoanele recalcitrante sa isi ridice valul, insa acestea risca o pedeapsa maxima constand intr-o amenda in valoare de 150 de euro si/sau urmarea unui curs de cetatenie, scrie MEDIAFAX.

Legea prevede, de asemenea, pedepsirea barbatilor care obliga o femeie sa poarte valul islamic, acestia riscand pana la un an de inchisoare si o amenda in valoare de 30.000 de euro. Aceasta pedeapsa poate fi dublata, in cazul in care persoana constransa este minora.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.