Generalul Gantz apreciaza ca liderii iranieni, nu vor decide sa faca ultimul pas pentru producerea de arme nucleare.

"Iranul va avansa pe drumul catre achizitionarea bombei, dar mai intai trebuie luata o decizie in acest sens. Daca Ghidul suprem iranian ayatollahul Ali Khamenei vrea acest lucru, tara sa va merge inainte in obtinerea bombei atomice, dar mai intai trebuie luata o decizie", a afirmat generalul.

"Cred ca este vorba despre o enorma eroare si nu cred ca el (Khamenei) va vrea sa faca acest pas suplimentar. Liderii iranieni sunt oameni foarte rationali",
a adaugat el.

SUA-Iran: Cum s-ar putea evita un razboi iminent

"Dar recunosc ca o astfel de capacitate (nucleara) in mainile fundamentalistilor islamici, care ar putea la un moment dat sa isi faca alte calcule, este periculoasa", a subliniat generalul Gantz intr-un interviu acordat cotidianului Haaretz.

In legatura cu un eventual atac israelian impotriva instalatiilor nucleare iraniene, generalul Gantz a afirmat ca "optiunea militara este ultima in ordine cronologica, dar prima in termeni de credibilitate. Daca ea nu este credibila, isi pierde semnificatia. Noi ne pregatim in mod credibil. Aceasta este meseria mea de militar", informeaza MEDIAFAX.

In ceea ce priveste sanctiunile internationale impuse Iranului, seful Statului Major a apreciat ca ele incep "sa isi arate roadele".

"Presiunea incepe sa isi arate roadele atat din punct de vedere diplomatic cat si al sanctiunilor economice"
, a afirmat generalul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.