Consiliul national de tranzitie a adoptat o lege care interzice formatiunile politice fondate pe considerente religioase sau tribale.

"O conditie esentiala (pentru formarea partidelor) este ca acestea nu trebuie sa fie fondate pe considerente regionale, tribale sau religioase, sa nu fie o prelungire a partidelor din strainatate si nici sa nu fie finantate de strainatate", a declarat un membru al consiliului Mustafa Landi.

Potrivit unui alt membru al CNT, Fathi Baaja, aceasta lege nu vizeaza islamistii moderati, dar exclude islamistii radicali care "urmeaza o politica de excludere a altora".

Legea adoptata cere un minim de 250 de membri fondatori pentru fiecare partid creat si circa 100 de membri pentru orice alta "entitate politica", a adaugat el fara alte precizari, scrie MEDIAFAX.

Libia: Primele alegeri dupa 40 de ani

La 11 aprilie, Comisia Electorala din Libia a cerut adoptarea cat mai repede posibil a legii privind formarea partidelor politice pentru ca alegerile Adunarii constituante prevazute pentru iunie sa poata avea loc la timp.

In timpul regimului lui Muammar Kadhafi, inlaturat de la putere si ucis in octombrie, orice tip de organizare cu scop politic era interzisa in Libia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.