69 de persoane, majoritatea adolescenti, au murit pe insula Utoeya si alte opt au fost ucise de explozia unei camionete-capcana.

"As vrea sa le prezint cele mai profunde scuze", a declarat extremistul de dreapta, adresandu-se familiilor trecatorilor ucisi sau raniti de explozia bombei pe care a plasat-o, la 22 iulie 2011, in apropierea sediului Guvernului norvegian.

Breivik se pregatea din 2006 pentru atentat

Intrebat de procuror daca vrea sa le prezinte scuze si familiilor celorlalte victime, ucise in cladiri ministeriale sau pe insula Utoeya unde se desfasura o tabara de vara a Tineretului Laburist, Breivik a raspuns negativ, scrie MEDIAFAX.

Breivik ar repeta masacrul din Norvegia

Masacrarea tinerilor laburisti si a angajatilor ministerelor a fost "atroce dar necesara", a repetat el, afirmand ca 44 dintre persoanele pe care le-a ucis pe insula Utoeya aveau responsabilitati in cadrul Tineretului Laburist, iar tabara de vara era "o tabara de indoctrinare politica".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.