Comunitatea musulmana se mobilizeaza pentru a asigura infrangerea lui Sarkozy la alegerile prezidentiale din Franta.

Sase milioane de musulmani locuiesc in Franta, iar acestia, relateaza Washington Times, au ajuns la capatul rabadarii. Un sociolog de al Institutului de Studii arabe a declarat pentru cotidianul american ca musulmanii din Franta s-au saturat de dezbateri despre identitatea nationala si fundamentalism.

"Musulmanii nu mai rezista. S-au saturat de dezbaterile despre identitate nationala, carne halal sua fundamentalism. Termanii Islam, imigrant si fundamentalism se folosesc tot timpul in scopuri jignitoare sau pentru a obtine voturi", a declarat sociologul Francoise Lorcerie.

Furia musulmanilor nu poate decat sa ii dauneze lui Sarkozy, care a inceput sa-si piarda din popularitate incat din timpul campaniei. Un sondaj realizat pentru o publicatie din Franta arata ca 64% dintre francezi il dezaproba, iar sustinatorii sai par si ei dezamagiti de actualul presedinte.

Daca Sarkozy pierde alegerile de duminica, va fi primul presedinte francez din 1981 care a avut doar un mandat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.