Extremistul a declarat joi ca s-a pregatit pentru carnagiul pe care l-a comis inca din 2006, consacrand un an intreg jocurilor video.

Intors in boxa martorilor, Breivik a raspuns intrebarilor acuzarii cu privire la anul 2006, an in care s-a intors, la varsta de 27 de ani, sa locuiasca impreuna cu mama sa, izolandu-se din punct de vedere social si jucand "World of Warcraft" pana la 16-17 ore pe zi.

"Unii viseaza sa faca inconjurul lumii pe o nava cu panze, altii viseaza sa joace golf, insa eu visam sa joc World of Warcraft", a declarat extremistul de dreapta, scrie MEDIAFAX.

Inca din acea perioada, a explicat el, stia ca va executa ulterior o "operatiune-sinucigata" - Breivik a declarat in mai multe randuri ca nu credea ca va supravietui atacurilor pe care le-a comis pe 22 iulie 2011 - si si-a spus ca nu vrea sa moara fara sa isi realizeze "visul de o viata".

"Nu imi placea prea tare acest joc (...), dar (il jucam) pentru a ma antrena", a precizat el.

Printre aceste declaratii, Breivik a mentionat faptul ca intentia lui era de a a extermina intregul guvern norvegian.

"Obiectivul primar era acela de a ucide tot Guvernul norvegian, inclusiv pe premier", spune acesta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.