India a efectuat primul test al unei noi rachete cu raza lunga de actiune si cu o capacitate nucleara, care poate lovi orice tinta situata pe teritoriul chinez.

"Anunt lansarea reusita a (rachetei de tip) Agni V (...), un eveniment istoric, care onoreaza tara noastra, in domeniul tehnologiei rachetelor", a declarat V. K. Saraswat, directorul DRDO, pentru postul de televiziune NDTV.

"Suntem, in prezent, o putere dotata fara de egal, intre majoritatea tarilor din lume", a apreciat el.

Un test reusit ar reprezenta un avans major pentru cea de a treia putere economica din Asia, care s-a angajat intr-un vast program de achizitii militare destinate modernizarii armatei sale si care incearca sa isi sporeasca mijloacele de aparare, in special fata de China, scrie MEDIAFAX.

Aceasta racheta de 50 de tone si 17 metri inaltime ar trebui, in mod teoretic, sa poata atinge tinte in China si in intreaga Asie, dar si in anumite tari din Europa, potrivit unor expeti.

Doar China, Franta, Marea Britanie, Rusia si Statele Unite sunt dotate cu rachete balistice intercontinentale (ICBM), cu o raza de actiune de peste 5.500 de kilometri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.