Justitia tunisiana a emis 50 mandate de arestare pe numele fostului presedinte tunisian Zin Al Abidin Ben Ali, refugiat in Arabia Saudita inca de la inlaturarea sa.

"Am emis 50 mandate de arestare majoritatea fiind pe subiecte de coruptie si deturnare de fonduri", a declarat ministrul tunisian, Nurredine Bhriri, adaugand ca "toate procedurile au fost urmate corespunzator" pentru extradarea acestuia.

Ben Ali a fugit impreuna cu sotia sa, Leila Trabelsi, in Arabia Saudita pe 14 ianuarie 2011 la presiunile unei revolte populare declansata de efectele "Primaverii Arabe".

Arabia Saudita nu il va extrada "niciodata" pe Ben Ali

Opozitia din Tunisia a criticat nonsalanta guvernului islamist de a obtine extradarea lui Ben Ali si a apropiatilor acestuia anchetati in mai multe dosare, scrie MEDIAFAX.

"Respectam decizia Arabiei Saudite de a refuza extradarea lui Ben Ali la fel cum Libia a respectat decizia noastra de a-l extrada pe fostul premie al lui Kadhafi al-Baghdani al-Mahmudi", a declarat Bhiri.

In acelasi timp el a afirmat ca "prezenta lui Ben Ali in Arabia Saudita se poate adeveri mai periculoasa decat prezenta lui in Tunisia pentru ca ar putea continua sa isi conduca reteaua de coruptie".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.