Ministrul Afacerilor Externe a avut o intrevedere cu omologul german, Guido Westerwelle, in cadrul vizitei oficiale pe care o efectueaza la Berlin.

Seful diplomatiei romane a reiterat determinarea guvernului roman de a asigura un climat favorabil pentru investitorii straini si a invitat partea germana sa isi sporeasca prezenta investitionala in tara noastra, cu precadere in sectoarele energetic, bancar, infrastructura, dezvoltare regionala.

„Doresc sa multumesc ministrului Westerwelle pentru sprijinul si abordarea constructiva a Germaniei fata de aderarea Romaniei la spatiul Schengen. Am explicat faptul ca suntem pregatiti sa asiguram securitatea granitelor externe ale UE, asa cum a fost confirmat si la Consiliul din iunie 2011, astfel ca imi exprim speranta ca statele care inca au unele rezerve fata de aderarea Romaniei la spatiul Schengen vor fi de acord cu o decizie de aderare in septembrie 2012”, a declarat ministrul roman de externe.

Convorbirile celor doi ministri au inclus si teme precum guvernanta economica, perspectivele financiare ale UE, politica de vecinatate a UE in spatiul estic, securitatea energetica. De asemenea, au fost mentionate posibilitatile de dezvoltare a unor proiecte impreuna cu partenerii germani sub egida Strategiei UE pentru regiunea Dunarii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.