Mai multi agenti din dispozitivul de securitate din Columbia al presedintelui SUA, Barack Obama, au fost inlocuiti, pe fondul suspiciunilor ca ar fi apelat la servicii de prostitutie.

Secret Service nu a oferit detalii despre decizia rechemarii agentilor din misiune, dar jurnalistii americani au informatii ca acestia ar fi avut relatii cu prostituate, in orasul columbian Cartagena, unde se desfasoara Summitul Americilor.

Conform unui comunicat, Donovan precizeaza ca Secret Service trateaza cu seriozitate acuzatiile de comportament indecent, initiind o investigatie in acest caz.

"Presedintele are incredere deplina in Secret Service"
, a dat asigurari Jay Carney intr-o conferinta de presa la Cartagena, unde Obama participa la un summit al Americilor, scrie MEDIAFAX.

"Secret Service a spus, va trimit catre aceste declaratii, ca acest incident nu a avut efect asupra securitatii presedintelui", a insistat el.

Darrell Issa, presedintele Comisiei pentru supravegherea serviciilor administratiei, intervievat de postul CBS, s-a intrebat in legatura cu o eventuala reformare a Secret Service.

Issa si-a exprimat indoiala cu privire la caracterul izolat al acestui caz. "Noi credem ca numarul (de agenti vizati) ar putea fi mult mai mare si ne informam asupra numarului de persoane implicate", a dat asigurari alesul republican.

"Asemenea lucruri nu se intampla doar o singura data, daca nu s-au intamplat anterior",
a adaugat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.