Numeroase explozii s-au inregistrat in capitala Afganistanului, fiind vizate numeroase ambasade occidentale, sediul Parlamentului si o baza NATO

Atacurile coordonate initiate in Afganistan s-au incheiat dupa 17 ore de confruntari, soldandu-se cu moartea a 47 de persoane, dintre care 36 de atacatori.

Aceste actiuni de gherila, marcand inceperea ofensivei de primavara a talibanilor, s-au soldat si cu moartea a opt agenti ai serviciilor de securitate si a trei civili, conform ministrului de Interne, Bismillah Mohammadi.

Insurgentii talibani au revendicat seria de atentate, afirmand ca un grup de teroristi-sinucigasi ataca sediul Fortei Internationale de Asistenta pentru Securitate (ISAF), ambasadele Statelor Unite, Germaniei si Marii Britanii, precum si sediul Parlamentului, scrie MEDIAFAX.

Exista informatii ca insurgentii incearca sa patrunda in sediul Parlamentului afgan, unde au izbucnit schimburi de focuri cu fortele de ordine.

Potrivit AFP, un incendiu a izbucnit la Hotelul Star din Kabul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.