Initiativa Filip Dewinter lui a fost condamnata de Parlamentul European.

Liderul partidului flamand de extrema-dreapta Vlaams Belang, Filip Dewinter, care a lansat un site asemanator cu cel xenofob din Olanda al lui Geert Wilders a justificat apelul la delatiune propus pe site prin prezenta a „zeci de mii de imigranti ilegali” in orasele belgiene si prin problemele pe care acestia le provoaca.

Europarlamentarii romani condamna lansarea unui nou site xenofob

Premierul olandez Mark Rutte sustine ca site-ul apartine unui partid si nu Guvernului, scrie jurnalul.

Filip Dewinter a declarat ca acest site nu are legatura cu est-europenii sau cu romanii, ci doar cu imigrantii ilegali care inclaca legile in general.

"Doar o mica parte provin din tara dumneavoastra si cred ca ei sunt de fapt romi in cea mai mare parte. Cu tiganii avem multe probleme. Dar nu sunt interesat de nationalitatea sau originea etnica a acestor imigranti. Totul este despre ilegalitatea situatiei lor, despre faptul ca abuzeaza de sistemul de protectie sociala, muncesc la negru, comit infractiuni, trafic de droguri. Acestea sunt lucrurile care ne intereseaza", a spus Dewinter, tinand sa sublinieze faptul ca acest site nu este nici pe departe la fel ca site-ul lansat de Geert Wilders, scrie mediafax.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.