Coreea de Sud a inceput votul in cadrul alegerilor legislative, considerate un test esential pentru presedintele Lee Myung-bak.

Partidul Saenuri aflat la putere si opozitia reprezentata de Partidul Democrat Unit sunt in competitie stransa, spun analistii.

Aceasta este prima data in 20 de ani cand alegerile parlamentare si prezidentiale se desfasoara in acelasi an.

Alegerile pentru cele 300 de locuri in Parlament au loc o data la patru ani. Un numar de 246 de parlamentari sunt alesi direct de 40 de milioane de alegatori, in timp ce restul sunt alesi prin reprezentare proportionala, scrie MEDIAFAX.

La inceputul cursei electorale DUP era dat ca fiind castigator, analistii considerand politica pro-afaceri nepopulara a presedintelui Lee ca fiind cauza. Insa greselile opozitiei inclusiv selectarea candidatilor au rezultat intr-o cursa prea stransa pentru a putea face pronosticuri, spun analistii.

Alegerile, care au inceput la ora 06:00 (00:00, ora Romaniei), sunt considerate ca un referendum pentru perioada lui Lee la putere si o indicatie privind capacitatea partidului sau de a retine presedintia si la alegerile din decembrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.