Presedintele Basescu nu se grabeste sa primeasca scrisorile de acreditare ale ambasadorului Olandei la Bucuresti.

Desi noul ambasador olandez, Matthijs van Bonzel, asteapta de cateva luni sa prezinte documentele de acreditare presedintelui Traian Basescu, acesta se pare ca nu gaseste timp pentru a-l primi pe oficialul olandez.

Partidul Laburist i-a cerut explicatii in legatura cu acesta situatie adjunctului ministrului olandez de externe, scrie realitatea.

Aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen, un "ghimpe in coasta" UE

Diplomatii sunt de parere ca atitudinea Bucurestiului este legata de refuzul Olandei de a accepta aderarea Romaniei la Schengen.

”Ambasada Regatului Tarilor de Jos confirma faptul ca ambasadorul Matthijs van Bonzel nu si-a prezentat scrisorile de acreditare presedintelui Traian Basescu. Din respect pentru seful statului, ambasadorul nu poate si nu va comenta” asupra acestui subiect, se arata in raspunsul ambasadei.

Presedintele Traian Basescu s-a remarcat deja printr-o serie de atacuri foarte dure la adresa Olandei, care se opune cu incapatanare accesului Romaniei in spatiul european fara frontiere interne.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.