Casa Alba afirma ca Iranul trebuie sa ia masuri concrete pentru a castiga increderea Occidentului.

Purtatorul de cuvant al presedintiei americane, Jay Carney, a afirmat ca tara sa "stie foarte bine ce trebuie sa faca Iranul pentru a-si indeplini obligatiile internationale si sa asigure comunitatea internationala cu privire la faptul ca nu cauta sa se doteze cu arme nucleare. Acesta este miezul problemei".

Carney a salutat totusi reluarea prevazuta pentru aceasta saptamana la Istanbul a contactelor intre Iran si grupul 5+1 (Statele Unite, Rusia, China, Franta, Marea Britanie si Germania), apreciind ca este "important ca aceasta intalnire sa se desfasoare".

Occidentul suspecteaza Iranul ca intentioneaza prin programul sau de imbogatire a uraniului sa se doteze cu arma atomica, fapt negat de Teheran care asigura ca are urmareste doar scopuri civile, scrie MEDIAFAX.

"Putin conteaza ceea ce au spus iranienii cu privire la intentiile lor, nimeni din comunitatea internationala nu crede aceste asigurari", a afirmat Carney. "Astfel, trebuie ca iranienii sa ia masuri concrete pentru a arata ca vor sa renunte la ambitia lor (de a se dota) cu arme nucleare", a mai spus purtatorul de cuvant.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.