Majoritatea turistilor straini asteptati de Paste in statiunile bulgare, respectiv 60 la suta, sunt romani, potrivit statisticilor realizate de hotelieri.

Uniunea hotelierilor din statiunea Sunny Beach de pe litoralul bulgaresc al Marii Negre a anuntat ca primii turisti straini sunt asteptati sa ajunga la sfarsitul acestei saptamani. Rezervarile in aceasta statiune sunt facute pentru sejururi cuprinse intre trei si sase zile, relateaza site-ul Novinite.com.

Cei mai multi turisti straini sunt romani, acestia fiind urmati de sarbi si macedoneni.

Hotelierii din statiunea Nisipurile de Aur au anuntat o crestere a vanzarilor in randul bulgarilor in ultimele cateva zile, adaugand ca trendul ascendent se datoreaza pretului mai mic si conditiilor mai bune din statiunile locale comparativ cu cele din Romania, conform MEDIAFAX.

Sunt asteptati si turisti greci in perioada sarbatorilor de primavara, dar ei vor vizita in special statiunile de spa ca Velingrad si Sandanski. Turisti straini se pregatesc sa viziteze si Veliko Tarnovo si Gabrovo, din partea central-nordica a tarii, cel mai mare grup fiind reprezentat tot de romani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.