Papa Benedict al XVI-lea a condamnat "discriminarea si persecutiile la care sunt supuse comunitatile crestine" din Orientul Mijlociu si Africa, facand apel si la incetarea luptelor in Siria.

"Cristos este speranta si consolare in special pentru comunitatile crestine care sunt cele mai incercate din cauza discriminarii si persecutiilor la care sunt supuse pentru credinta lor", a declarat Papa in bazilica Sfantul Petru, in mesajul sau Urbi et Orbi. El a facut referire la violentele si amenintarile islamiste impotriva minoritatilor crestine, in special din Nigeria si Orientul Mijlociu, unde s-a nascut crestinismul.

"Fie ca invierea lui Cristos sa aduca speranta in Orientul Mijlociu, pentru ca toate componente etnice, culturale si religioase sa colaboreze pentru binele comun si respectarea drepturilor omului
", a subliniat el.

Benedict al XVI-lea a cerut "incetarea varsarii de sange" in Siria, unde o revolta populara, reprimata dur de putere, s-a transformat intr-un conflict civil soldat cu zeci de morti in fiecare zi.

"Sa inceteze varsarea de sange si sa fie urmata fara intarziere calea respectului, dialogului si reconcilierii, cum vrea comunitatea internationala", a declarat Papa intr-un moment in care reusita planului Annan pare din ce in ce mai nesigura, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.