Cele cinci partide parlamentare s-au reunit in vederea stabilirii pasilor necesari pentru nominalizarea uni nou presedinte al tarii, in urma demisiei lui Pal Schmitt.

Opozitia doreste un reprezentant al mediului academic in fruntea tarii dar premierul Viktor Orban a respins aceasta idee.

Numele lui Laszlo Tokes se afla printre posibili candidati precum si cel al presedintelui Parlamentului, Laszlo Kover.

Presedintele Ungariei a demisionat

"Este unui dintre cei mai loiali partizani ai lui Orban din Transilvania, legat de el si din punct de vedere politic. A ajuns vicepresedintele Parlamentului European, ca urmas al lui Schmitt
, cu sprijinul Fidesz. Totusi, alegerea lui ar fi un pas cam ciudat, nu numai din cauza temperamentului sau specific, a limbajului pretios biblic folosit si a personalitatii lui controversate, ci si fiindca pana de curand a fost un om politic ales al unei alte tari", scrie site-ul Index despre candidatura lui Tokes la prezidentiale, potrivit adevarul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.