Politia norvegiana considera ca Breivik a obtinut 3,6 milioane de coroane (600.000 de dolari) in ultimii ani producand si vanzand pe Internet diplome false de universitate, iar mama lui l-ar fi ajutat sa spele bani.

Breivik sustine ca bombardarea sediului Guvernului si atacul armat de la reuniunea Partidului Laburist, de la 22 iulie 2011, l-au costat circa 2,7 milioane de coroane. Politia crede insa ca aceasta suma este exagerata si estimeaza ca atacatorul a cheltuit aproximativ 300.000 de coroane pentru a comite atacurile soldate cu 77 de morti. Bomba pe care ar fi construit-o singur a fost cea mai costisitoare, potrivit VG, care citeaza un raport al politiei privind finantele lui Breivik.

Banii proveneau din producerea si vanzarea de diplome false si au fost depozitati in 14 conturi bancare deschise la banci din sapte tari. El i-ar fi cerut mamei sale sa deschida trei conturi pe numele ei, prin care banii sa fie trimisi in Norvegia, unde bancile trebuie sa raporteze tranzactiile cu valuta, scrie MEDIAFAX.

Este oficial: Breivik, criminalul din Oslo, acuzat de omucidere voluntara

Mama lui Breivik a negat ca ar fi contribuit cu bani la activitatile fiului sau, relateaza VG. El a locuit insa cu ea mult timp inainte de a se muta la o ferma din estul Norvegiei, unde a construit bomba.

Procesul lui Anders Behring Breivik urmeaza sa inceapa la 16 aprilie si este prevazut sa dureze zece saptamani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.