Oficialii Ministerului de Externe ungar au incercat ieri sa ia legatura cu profesorul Cheriff Bassiouni, raportor al ONU pentru Afganistan, care a declarat intr-un interviu recent ca in Romania, Polonia si Ungaria ar fi existat inchisori ale CIA, unde detinutii erau torturati. Materialul respectiv a aparut in publicatia italiana "Il Manifesto". Seful serviciului de informatii din cadrul armatei ungare, Morber Ferenc, a dezmintit informatia, declarand pentru postul national de televiziune ca serviciile speciale nu au primit nici o cerere din partea CIA privind infiintarea unor centre de detentie.

Totodata, seful Cabinetului de la Budapesta, Gyurcsany Ferenc, a precizat deja pe 3 noiembrie: "Nu am primit niciodata o astfel de cerere din partea americanilor, iar daca as fi primit, as fi respins-o in modul cel mai natural. Dar repet: Ungaria nu a primit o astfel de solicitare din partea SUA". Purtatorul de cuvant al Ministerului de Externe, Polgar Viktor, a precizat pentru postul national de radio din Ungaria ca Bassiouni nu a oferit in interviu nici o dovada care sa ii sustina acuzatiile si ca va incerca sa ia legatura cu el, pur si simplu, din dorinta de a-i spune ca afirmatiile sale sunt false.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.