Pedeapsa cu moartea este si astazi folosita in anumite tari, lucru care a devenit ingrijorator.

Conform raportului anual Amnesty International, in anul 2011 pedeapsa cu moartea a fost aplicata la o cota alarmanta desi numarul statelor care recurg la metoda este mai scazut cu o treime in comparatie cu cel de acum zece ani.

10% din tarile lumii au aplicat pedeapsa cu moartea in 2011. Motivele care duc la aplicarea pedepselor sunt variate, in functie de fiecare tara: vrajitorie in Arabia Saudita, trafic de oase umane in republica Congo, blasfemie in Pakistan, sodomie in Iran, consum/trafic de droguri in mai mult de 10 tari. Iar metodele executiilor sunt de asemenea diferite: spanzurare, injectii fatale, decapitare, impuscare.

18,750 de persoane se aflau sub sentinta pedepsei cu moarte la finele anului 2011, 676 de oameni din intreaga lume fiind executati.

„Mesajul nostru catre liderii unei minoritati izolate de state care continua sa execute este unul clar: sunteti pe o alta cale decat restul lumii in aspectul respectiv, si este timpul ca sa faceti niste pasi spre incetarea acestei pedepse crude, inumane si degradante”, a spus Salil Shetty, Secretar General Amnesty International, potrivit realitatea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.