Secretarul american pentru Securitate Interna, Janet Napolitano, a decis vineri sa permita sirienilor aflati pe teritoriul Statelor Unite sa ramana chiar daca viza lor a expirat pentru a evita riscurile asociate unei reveniri intr-o Sirie afectata de violente, relateaza AFP.

"In lumina inrautatirii situatiei din Siria", Secretariatul pentru Securitatea Interna va acorda o protectie temporara sirienilor care se afla in prezent in Statele Unite, conform comunicatului lui Napolitano, citat de MEDIAFAX.

"Conditiile din Siria s-au deteriorat pana la punctul in care sirienii care sunt deja in SUA s-ar confrunta cu amenintari semnificative in cazul in care ar trebui sa se intoarca in tara lor", s-a adaugat in comunicat.

Declaratiile au oferit si detaliile conditiilor necesare pentru aceasta prelungire a sederii, persoane "cu un trecut criminal" nefiind incluse.

Fortele siriene au bombardat vineri mai multe orase rebele din Siria, unde zeci de mii de manifestanti au marsaluit, cu ocazia unei misiuni a emisarului international Kofi Annan in Moscova si Beijing pentru a incerca sa opreasca varsarile de sange.

Reprimarea miscarii de protest din Siria s-a soldat cu moartea a mai mult de 9.100 de persoane, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.