Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat, in timpul unor vizite facute familiilor celor patru victime ale masacrului din Toulouse (sud-vestul Frantei).

"Pentru ca evreii sunt ucisi, statul Israel a fost creat", a declarat Netanyahu.

Premierul a mers in yeshiva (seminar de studii religioase) din Beit Halevy la Ierusalim, unde s-au intalnit membrii familiei lui Jonathan Sandler pentru a ii aduce acestuia omagiu, Jonathan Sandler era invatator si tatal a doi dintre copiii asasinati in Toulouse, Gabriel (in varsta de patru ani) si Arieh (in varsta de cinci ani). El a studiat in aceasta yeshiva inainte de a merge in Franta.

"Pentru acesti criminali, fiecare loc, fiecare centimetru unde se gasesc evrei si copii evrei este un teritoriu ocupat. Pentru ei, evreii nu au loc in lume", a spus Netanyahu.

Premierul israelian a purtat discutii cu Eva Sandler, vaduva, constatand "povara durerii resimtite de catre o tanara mama care alapteaza o fetita si care si-a pierdut sotul si doi copii", scrie MEDIAFAX.

Netanyahu a mers si la casa familiei micutei Miriam Monsenego, in varsta de 7 ani, o alta victima a uciderii.

"Daca ar fi putut, acesti ucigasi ar fi ucis toti evreii", a declarat el. "Este ingrozitor sa te gandesti la modul atat de brutal in care a fost ucisa Miriam"
, a adaugat premierul.

"El a spus ca a vrut luni sa omoare un alt militar si ca nu a gasit nici unul, el si-a indreptat mania asupra colegiului, asupra acestei scoli evreiesti, asupra acestor copii masacrati"
a adaugat Gueant.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.