O aeronava Boeing 777 a stabilit, joi, un nou record mondial pentru cel mai lung zbor comercial, zburand, fara intrerupere, timp de 22 de ore, intre Hong Kong și Londra. Aeronava, avand la bord 35 de pasageri, a strabatut 21.601 kilometri, la aterizare fiind intampinat de oficiali ai Carții Recordurilor.

Unul dintre principalele avantaje ale unei aeronave care poate zbura fara oprire pe distanțe lungi este consumul mai redus de combustibil, compania de transport aerian putand astfel sa-și reduca cheltuielile și sa-și majoreze profitul.

Potrivit lui Randy Tinseth, directorul de marketing al Boeing, prin utilizarea aparatului Boeing 777, companiile aeriene vor putea economisi, anual, circa doua milioane de galoane de combustibil.

Suzanna Darcy-Hennemann, unul dintre piloții care au luat parte la experiment, a afirmat, dupa aterizare, ca aeronava ar mai avut combustibil pentru inca doua ore de zbor.

Primul Boeing 777-200LR va fi livrat catre Pakistan International Airlines la inceputul anului 2006 și va putea transporta circa 300 de pasageri.