Aceasta este prima data cand nivelul maxim al planului Vigipirate, care evalueaza amenintarea terorista, este activat in Franta.

Atac armat in fata unei scoli din Franta

Presedintele francez, a confirmat, ca o singura persoana este la originea atacurilor asupra unei scoli evreiesti si unor militari din doua orase din sud-vestul Frantei si a anuntat instaurarea nivelului maxim de alerta terorista in aceasta regiune.

"Stim ca este aceeasi persoana, aceeasi arma care a ucis militari, copii si un profesor", a declarat Sarkozy, la finalul unei reuniuni la Palatul Elysee in prezenta premierului Francois Fillon.

"Nu cunoastem motivatiile acestui criminal", "atacand copii si un profesor evrei, motivatia antisemita pare evidenta", a adaugat presedintele francez, precizand ca ii va primi pe reprezentantii comunitatii evreiesti marti., scrie MEDIAFAX.

"Acest act este odios, nu poate ramane nepedepsit. Toate mijloacele, absolut toate mijloacele disponibile, vor fi angajate pentru ca acest criminal sa nu mai poata face rau"
, a continuat seful statului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.