Interventia eurodeputatului a avut loc in cadrul dezbaterii din plenul PE de la Strasbourg privind situatia traficului de persoane din regiunea Sinai.

"Regiunea Sinai este o zona de tranzit pentru persoane din Africa sub-sahariana care incearca sa patrunda in Israel, fugind de conflictele, instabilitatea politica si dezastrele naturale pe care le cunosc in tarile din care provin. Din pacate, ele sunt intampinate de grupuri de traficanti de persoane si organe", a semnalat Sabin Cutas.

El a atras de asemenea atentia asupra cazului lui Solomon W., singurul supravietuitor dintr-un grup de persoane rapite, in prezent urmarit de reteaua traficantilor de organe, subliniind ca acesta are nevoie de protectie urgenta.

Potrivit lui Sabin Cutas: "Nu putem sa ramanem indiferenti la aceste practici inumane. Autoritatile israeliene si egiptene au datoria de a lua masurile necesare pentru a combate traficul de persoane si de organe si de a proteja si respecta drepturile solicitantilor de azil, colaborand in acest sens cu Inaltul Comisariat al Natiunilor Unite pentru Refugiati."

"In acest context, solicit doamnei Catherine Ashton sa dea intaietate temei combaterii traficului de persoane in cadrul dialogului sau cu Egiptul", a conchis eurodeputatul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.