Ministerul Afacerilor Externe este de acord cu adoptarea Rezolutiei Parlamentului European privind site-uri de internet discriminatorii si reactia guvernamentala la acestea.

Rezolutia reprezinta o reactie prompta de condamnare, din partea Parlamentului European, fata de initiativa PVV („Partidul libertatii” din Olanda) de creare a unui astfel de site, prin intermediul caruia cetatenii olandezi sunt incurajati la o atitudine discriminatorie in raport cu cetatenii europeni provenind din state din Europa centrala si de est.

Ea a fost adoptata dupa ce, la 13 martie 2012, plenul Parlamentului European a avut o dezbatere dedicata acestei tematici, in cadrul careia reprezentantii tuturor grupurilor politice au condamnat clar acest site si au cerut Guvernului olandez sa adopte o atitudine clara impotriva acestei initiative.

Scrisoare catre Olanda: Renuntati la site-ul xenofob

Ministerul Afacerilor Externe a actionat constant pentru promovarea pozitiei Romaniei de condamnare ferma a oricaror manifestari cu caracter discriminatoriu, xenofob si antieuropean, care incita la ura si intoleranta fata de cetatenii europeni, inclusiv fata de cetatenii romani.

Se vor continua demersurile in plan european pentru respectarea valorilor europene consacrate si pentru sustinerea continuarii procesului de integrare europeana, pe baza respectarii depline a regulilor si principiilor comunitare, inclusiv din perspectiva realizarii obiectivelor aderarii Romaniei la spatiul Schengen si al asigurarii liberei circulatii a persoanelor .


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.