Opozanta ucraineana, ce sufera de dureri de spate, a refuzat un tratament medical disponibil in inchisoare si a cerut sa primeasca ingrijiri la o clinica din Berlin.

Timosenko a fost examinata in februarie de doi medici ai clinicii universitare Charité si de trei medici canadieni. Ea "insista sa primeasca ingrijiri" in aceasta institutie, a anuntat administratia intr-un comunicat fara alte precizari.

Medicii straini au ajuns la Timosenko

Ea a "respins categoric" un program de tratament in inchisoare propus de specialisti ucraineni si germani, potrivit aceleiasi surse.

Anterior in cursul zilei, avocatul lui Timosenko, Serghi Vlasenko, a afirmat ca medicii germani care au examinat-o pe opozanta au preconizat sa o trateze "intr-o clinica specializata" in afara inchisorii, scrie MEDIAFAX.

"Tratamentele recomandate nu sunt posibile decat intr-o clinica specializata. Ei trebuie sa inceapa imediat, altfel boala risca sa se agraveze", a declarat Vlasenko in fata presei, citind aceste recomandari.

Nici avocatul, nici autoritatile nu a precizat vreodata de ce boala sufera Timosenko. Fiica sa a declarat intr-un interviu ca mama sa sufera de hernie de disc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.