Turistii germani ezita sa vina in Grecia, temandu-se de furia grecilor fata de planurile de austeritate recomandate de Uniunea Europeana (UE), a declarat ministrul grec al Culturii.

"Sunt multi germani carora le este frica sa vina in Grecia. Au sentimentul ca dupa ceea ce s-a intamplat, nu vor fi primiti bine de catre greci. Trebuie sa schimbam aceasta atmosfera", i-a spus Pavlos Geroulanos presedintelui grec Carlos Papulias, in urma unei vizite efectuata saptamana trecuta la Salonul International de Tursim de la Berlin, relateaza AFP.

Germanii sunt una dintre principalele surse de venit in cadrul turismului in Grecia, tara vizitata anul trecut de aproximativ doua milioane de nemti, potrivit MEDIAFAX.

Turismul reprezinta aproximativ 768.000 de locuri de munca directe si indirecte, dar si aproximativ 15,7% din veniturile tarii, potrivit principalei organizatii profesionale din domeniu, SETE.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.