Mii de persoane au manifestat sambata la Budapesta, in fata Parlamentului ungar, pentru "o noua Republica" si impotriva premierului conservator Viktor Orban.

Aproape 10.000 de persoane au manifestat la Budapesta impotriva lui Viktor Orban, la apelul organizatiei Szolidaritas mozgalom (Miscarea solidaritatii) si al partidului ecologist de opozitie LMP.

Regimul lui Viktor Orban ar putea fi "pe gustul" lui Putin

Unul dintre organizatori, Peter Konya, a declarat ca "societatea ungara s-a saturat si a ajuns la capatul capacitatii sale de a suporta noile cresteri de impozite" sau alte masuri de austeritate.

In cursul manifestatiei, LMP a inceput strangerea de semnaturi pentru organizarea unui referendum privind conditiile de lucru si indemnizatiile de somaj. Partidul trebuie sa stranga pana la sfarsitul lui aprilie 200.000 de semnaturi, scrie MEDIAFAX.

O manifestatie mai importanta impotriva lui Viktor Orban este preconizata la 15 martie, de ziua nationala a Ungariei.

Premierul ungar controversat este acuzat de derive autoritare de opozitie si de miscarile societatii civile, iar Comisia Europeana a lansat de la 17 ianuarie trei proceduri de infringement impotriva Ungariei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.