Statele Unite i-au oferit premierului israelian bombe antibuncar sofisticate si avioane de alimentare daca se angajeaza sa nu lanseze lovituri impotriva Iranului anul acesta.

Israelul vrea echipamente militare de la SUA

Potrivit cotidianului israelian, care citeaza diplomati occidentali si surse din domeniul informatiilor, administratia americana a facut aceasta propunere in cursul vizitei lui Netanyahu la Washington din aceasta saptamana, ca raspuns la argumentul Israelului potrivit caruia echipamentul sau militar nu ii va permite sa atinga, ulterior, instalatiile nucleare iraniene.

David Cameron: Iranul insista cu programul nuclear

Premierul israelian a afirmat, intr-un discurs sustinut la Washington, ca nici diplomatia si nici sanctiunile nu au reusit sa stopeze dezvoltarea programului nuclear controversat al Iranului, adaugand ca "niciunul dintre noi nu isi poate permite sa mai astepte mult timp", scrie MEDIAFAX.

Obama, gata sa intervina impotriva programului nuclear iranian

Presedintele american Barack Obama a declarat ca privilegiaza sanctiunile destinate "impiedicarii Iranului de a se dota cu arma nucleara", criticand "usurinta cu care unii vorbesc despre razboi", referindu-se la afirmatiile adversarilor sai republicani aflati in campanie pentru alegerile prezidentiale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.