Autoritatile din Statele Unite reusesc sa intercepteze doar o treime din traficul de stupefiante provenind din America Latina, ele invocand lipsa resurselor pentru acest rezultat.

"Avem, oare, suficiente nave pentru a ne intercepta tintele?", a spus oficialul militar de rang inalt, precizand imediat ca "la ora actuala, nu". Avioanele care decoleaza din America de Sud incarcate cu stupefiante aterizeaza mai ales in Honduras si in regiunea Panama, a continuat generalul.

Cea mai mare parte a drogurilor este transportata ulterior cu vapoare si submarine pana in America Centrala si Mexic
. Aici, drogurile sunt descarcate si trimise pe uscat in Statele Unite, a explicat Fraser, potrivit MEDIAFAX.

Aproximativ 90% din cocaina care soseste pe teritoriul american trece prin America Centrala si Mexic. Mexicul a anuntat, pur si simplu, ca tarile din America Centrala nu detin capacitatile militare aeriene pentru a putea intercepta toate avioanele incarcate cu droguri care aterizeaza pe teritoriul lor.

In opinia generalului Fraser, constrangerile bugetare din Statele Unite reprezinta una dintre cauzele problemei, numeroase nave militare americane fiind prea vechi si trebuind sa fie inlocuite.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.