Rusia se afla in curs de negocieri cu China pentru vanzarea a 48 de avioane de vanatoare de tip Suhoi , dar Moscova solicita garantii ca avionele sa nu fie copiate.

"Cele doua parti au ajuns, practic, la un acord cu privire la cantitatea de livrat. China s-a declarat pregatita sa achizitioneze 48 de avioane de vanatoare de tip Su-35", a declarat o sursa din cadrul complexului militaro-industrial rus pentru Kommersant.

Acest contract, in valoare de patru miliarde de dolari, intre Rusia si China urmeaza sa fie "cel mai important din ultimul deceniu" si sa relanseze cooperarea intre cele doua tari, in contextul in care Beijingul s-a desprins de sub influenta Moscovei in materie de armament inca din 2007, scrie MEDIAFAX.

Totodata, Rusia insista sa introduca in contract clauze ce interzic Chinei sa copieze aceste avioane cu scopul de a le vinde ulterior altor state, ceea ce Beijingul refuza.

Chinezii au copiat, deja, mai multe tipuri de avioane ruse, ca Su-27, Su-30 sau MiG-29.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.