China va consolida capacitatile armatei sale in vederea castigarii "razboaielor locale" in era tehnologiei informatiei, se arata intr-un raport al Guvernului.

"Vom consolida capacitatile fortelor armate pentru indeplinirea unei serii de sarcini militare, dintre care cea mai imprtanta este de a castiga razboaiele locale, facand apel la tehnologiile informatiei. Vom efectua, cu vigoare, (stagii de) formare militara in domeniul tehnologiilor informatiei", se arata in raportul premierului.

Ambitiile teritoriale ale Chinei ii ingrijoreaza atat pe vecinii sai, cat si Statele Unite. Beijingul este implicat in dispute de suveranitate maritima cu numeroase tari din regiune, cum ar fi Japonia, Filipine sau Vietnam.

Importanta crestere a bugetului militar al Chinei, este susceptibila sa alimenteze ingrijorarile vecinilor sai din regiunea Asia-Pacific, unde Statele Unite vor sa isi consolideze, de asemenea, prezenta, potrivit MEDIAFAX.

China catre SUA: Nu va mai incordati muschii!

Cresterea cu doua cifre a bugetului Apararii confirma ca Beijingul depune eforturi pentru a recupera intarzierea sa militara fata de Washington, intr-un moment in care Pentagonul acorda tot mai multa importanta regiunii Asia-Pacific, exprimindu-si ingrijorarea fata de o crestere a puterii Armatei Populare de Eliberare in aceasta zona.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.