Bulgaria a redeschis Dunarea pentru navigatie pe teritoriul sau dupa aproape o luna de intrerupere din cauza ghetii care s-a format pe fluviu, a anuntat Ministerul Transporturilor.

"Navigatia a fost reluata pe tronsonul bulgar al Dunarii, in urma ameliorarii conditiilor", a declarat ministerul vineri intr-un comunicat, citat de AFP.

Toate porturile bulgare de la Dunare pe o lungime de 450 de kilometri sunt din nou deschise, cu exceptia a doua porturi din nord-estul tarii, Silistra si Tutrakan, unde gheata a avariat echipamentele portuare, informeaza MEDIAFAX.

Dunarea, una dintre caile de navigatie fluviala cele mai importante din Europa, a inghetat complet in februarie in Bulgaria, pentru prima data in 20 de ani, intrerupand traficul. Ministerul a avertizat totusi capitanii vaselor, invitandu-i sa "navigheze cu cea mai mare prudenta si pe riscul propriu".

Citeste si: Dunarea, sub risc de poluare de hidrocarburi


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.