Statele Unite au intocmit "un act de acuzare secret" impotriva fondatorului WikiLeaks Julian Assange, arata un e-mail al agentiei americane de informatii Stratfor.

Acest e-mail din 26 ianuarie 2011, adresat de vicepresedintele Stratfor Fred Burton analistilor agentiei, este unul dintre cele cinci milioane de mesaje pe care WikiLeaks intentioneaza sa le publice in urmatoarele saptamani.

"Avem un act de acuzare secret impotriva lui Assange
", scrie Fred Burton, un fost agent de informatii american specializat in contraterorism, potrivit Sydney Morning Herald.

Burton le ordona interlocutorilor sai sa pastreze informatia confidentiala

Assange, al carui site s-a remarcat in 2010 prin publicarea unor documente militare secrete privind Irakul si Afganistanul si a telegramelor diplomatice americane, este arestat la domiciliu in Marea Britanie de peste un an, scrie MEDIAFAX.

El asteapta ca justitia britanica sa decida definitiv asupra mandatului de arestare emis pe numele lui de Suedia intr-un caz de viol si agresiune sexuala, pe care l-a negat permanent.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.