Tunisia este dispusa sa-i acorde azil presedintelui sirian Bashar al-Assad, afirma presedintele tunisian Moncef Marzouki.

"Tunisia este dispusa sa le acorde azil presedintelui sirian Bashar al-Assad si apropiatilor sai, in cadrul unei solutionari negociate a conflictului sirian", a declarat Marzouki pentru La Presse.

In cursul conferintei internationale a "prietenilor Siriei", care a reunit la Tunisia 60 de tari, Marzouki a cerut sa le fie acordata "imunitate judiciara" lui Bashar al-Assad si familiei sale, evocand o eventuala refugiere in Rusia a liderului sirian, scrie MEDIAFAX.

"Trebuie cautata o solutie politica, de exemplu sa li se acorde presedintelui sirian, familiei sale si membrilor regimului sau o imunitate judiciara si un loc pentru a se refugia, pe care Rusia il poate oferi",
a precizat el.

Presedintele tunisian a facut de asemenea apel la crearea unei "forte arabe pentru a mentine pacea si securitatea" in Siria, in cadrul Ligii Arabe, pentru "a insoti eforturile diplomatice".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.