Un fost diplomat olandez a declarat ca est-europenii, in special popoarele din Balcani, nu sunt europeni veritabili, pentru ca, in opinia lui, nu au contribuit cu nimic la cultura europeana.

Fostul diplomat olandez Robert van Lanschot a declarat, pentru ziarul Handelsblatt, ca est-europenii nu au contribuit cu nimic la cultura europeana.

Referindu-se la imigrantii est-europeni, fostul diplomat a declarat: "Poporul balcanic? Acestia nu sunt oameni albi!". Van Lanschot afirma ca adevarata Europa incepe pe partea vestica a raului Neretva din Mostar (Bosnia-Hertegovina).

In opinia lui Lanschot, popoarele din Kosovo, Macedonia, Albania, R. Moldova si Muntenegru, precum si o mare parte din Serbia sunt mai apropiate de Turcia decat de Europa.

"Nimeni din Balcani nu stie ce este acela un costum Chanel, nu stie de arta culinara Bokus, Pippi Longstocking, despre gradinile engleze, despre eseurile lui Montaigne sau despre jocurile de Lego", spune fostul diplomat, potrivit MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.