Armata israeliana va instala, pentru prima data, o baterie de interceptare a rachetelor de tip Iron Dome in regiunea Tel-Aviv.

"Iron Dome este in curs de integrare in armata israeliana. In cadrul acestui proces, acest sistem este amplasat in diferite locuri din Israel si va fi instalat si in regiunea Gush Dan (in jurul orasului Tel-Aviv) zilele urmatoare", a afirmat purtatorul de cuvant intr-un comunicat, precizand ca instalarea va incepe luni.

Aceasta instalare "face parte din planul anual de antrenament stabilit pentru acest sistem", a adaugat purtatorul de cuvant, potrivit MEDIAFAX.

Armata israeliana a inceput sa instaleze din martie 2011 baterii Iron Dome in jurul Ashkelon (sud-vest), in apropiere de Fasia Gaza si in regiunea Beershiva, in Neghev (sud), in urma tirurilor de rachete lansate din Fasia Gaza.

Prezentat drept primul de acest gen din lume, acest sistem de conceptie israeliana ar permite distrugerea rachetelor cu raza de actiune intre patru si 70 de kilometri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.