Un barbat marocan in varsta de 29 de ani a fost arestat de FBI. Barbatul era pregatit sa comita un atentat sinucigas in Washington DC.

Amine El Khalifi, 29 de ani, dorea sa arunce in aer cladirea Congresului american din Washington folosindu-se de o vesta cu exploziv. Vesta fusese furnizata de agenti FBI sub acoperire, care au asumat identitatile de oficiali al-Qaida si au colaborat cu teroristul amator, facandu-l sa creada ca de fapt lucreaza pentru al-Qaida.

Barbatul se afla in vizorul FBI de peste un an, atragand prima data atentia datorita faptului ca viza lui de vizitator expirase in 1999, relateaza BBC.

Autoritatile au declarat ca pe parcursul investigatiei, vieti de civili nu au fost niciodata in pericol. Amine El Khalifi va fi acuzat de "tentativa de a folosi o arma de distrugere in masa contra Statelor Unite", o infractiune care se pedepseste cu inchisoare pe viata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.