Ucraina "arunca pisica in curtea vecinului", spunand ca UE se concentreaza pe cazul Iuliei Timosenko in timp ce fostul premier roman Adrian Nastase este "trecut cu vederea".

Un parlamentar european acuza Uniunea Europeana de standarde duble declarand ca in timp ce Ucraina este criticata pentru procesul fostului premier Iulia Timosenko, in acelasi timp ignora cazurile similare din alte state europene cum este cel al fostului premier roman Adrian Nastase.

"Inca de la inceput, reprezentantii PPE nu erau pregatiti sa ne asculte, ei au aparat Blocul Iulia Timosenko in calitate de aliati politici. Situatia referitoare la fostul premier al Romaniei Adrian Nastase, care a fost acuzat de aceleasi lucruri ca Timosenko, adica abuz de putere, este un exemplu clar"
, a apreciat parlamentarul Partidului Regiunilor Leonid Kojara, scrie HotNews.

"Europa s-a concentrat pe Ucraina si nu observa Romania, deoarece crede ca tara care nu este membra UE este o prada mai usoara pentru partidele politice europene. Socialistii europeni incearca sa-l protejeze pe Nastase, dar acest lucru se petrece in tacere", a adaugat el, potrivit mediafax.

Politicianul a tinut sa sublinieze faptul ca in timp ce ei incearca sa-i faca pe plac Europei, aceasta ii da lectii Ucrainei, Uniunea Europeana considerand ca este mai buna si mai democratica. Iar acest lucru denota standardele duble.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.