Se intampla si in Statele Unite ale Americii: milioane de decedati, pe listele electorale.

Un studiu al Pew Center on the Sates a scos la iveala faptul ca peste 1,8 milioane de persoane decedate sunt inscrise pe listele de vot in SUA si aproximativ 24 milioane de inregistrari sunt invalide sau gresite.

De vina, spun autoritatile electorale, sunt oamenii care se muta des, ei uitand sa mai anunte si Biroul Electoral ca fac acest lucru, ramanand practic inscrisi pe listele de vot.

Mai exista o problema, in cazul decesului electorilor.

"Daca, spre exemplu, o persoana locuieste in Maryland si se duce intr-un alt stat, sa spunem in vacanta, si moare, legea statului in care respectiva persoana moare prevede sau nu prevede daca autoritatile de statistica din Maryland pot beneficia de acea informatie'", a spus Linda Lamone, care se ocupa de alegerile din Maryland, scrie evz.

Oficialii americani sustin ca trebuie sa depuna eforturi serioase de strangere a informatiilor pentru a nu sterge accidental, de pe listele de votare, o persoana in viata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.