Un cutremur cu magnitudinea 5,6 a fost inregistrat in nordul statului american California, a anuntat Institutul american de Geofizica (USGS).
Epicentrul seismului a fost localizat la zece kilometri de Weitchpec, un orasel situat aproape de Padurea nationala Six Rivers, nu departe de frontiera cu statul Oregon, informeaza MEDIAFAX.

Un ofiter din cadrul biroului serifului din comitatul Humboldt a declarat ca a simtit miscarile seismice, calificate drept "moderate", in timp ce se afla in biroul sau din orasul de coasta Eureka, situat la 50 de kilometri de epicentru.
  • Cutremur devastator in California?

Seismologii estimeaza ca exista o probabilitate de 99 la suta sa se produca un seism devastator in California in urmatorii 30 de ani. Conform estimarilor, un cutremur cu magnitudinea de 7,8 ar putea ucide 1.800 de persoane, rani 50.000 si avaria 300.000 de edificii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.