Parlamentul grec a adoptat duminica programul economic de austeritate care permite declansarea unui plan financiar de salvare a Greciei.

Dupa o duminica seara marcata de manifestatii violente impotriva masurilor de austeritate la Atena, programul economic de austeritate a fost adoptat cu majoritatea voturilor, cu putin inainte de ora 23.00 GMT (luni, 1.00, ora Romaniei).

"Din cei 278 de deputati prezenti, 199 au votat pentru, 74 impotriva", a declarat Petsalnikos, la finalul votului in Parlament, care cuprinde 300 de deputati.

Aproximativ 100.000 de greci au protestat impotriva noului set de masuri de austeritate, protestatarii fiind concentrati in principal in orasele Atena (80.000) si in Salonic (20.000).

Cel putin 54 de persoane au fost ranite duminica seara in centrul Atenei, unde s-au inregistrat aproximativ 40 de focare de incendii. La Salonic, manifestatiile au reunit 20.000 de persoane, iar politia a anuntat ca sase banci au fost avariate, relateaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.