Toate scolile din Bulgaria vor fi inchise in aceasta saptamana din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile care au condus la blocarea drumurilor si a inundatiilor din sudul tarii.

"Din cauza conditiilor meteorologice extrem de complicate si neobisnuite si a drumurilor impracticabile din tara, nu se vor sustine cursuri de miercuri pana vineri", a declarat ministrul bulgar al Educatiei.

Zapada care s-a topit la sfarsitul saptamanii trecute si precipitatiile sub forma de ploaie si ninsoare au provocat inundatii masive in sudul tarii, in regiunea Haskovo. Un baraj rupt a provocat inundatii in satul Biser din regiunea Haskovo, unde au murit opt persoane. Autoritatile au decretat miercuri zi de doliu national pentru comemorarea victimelor, scrie MEDIAFAX.

Bazinele de apa si raurile s-au revarsat si in regiunea Kardjali din sudul Bulgariei, precum si in alte zone ale tarii. In nord-est insa, viscolul si ninsorile au blocat traficul rutier in regiunile Ruse, Razgrad, Silistra si Sumen.

Bulgaria a cerut asistenta din partea Mecanismului de Protectie Civila al Comisiei Europene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.