Afla care este prima tara europeana care adopta o astfel de masura pentru a contribui la bunastarea animalelor.

Fundatia Vier Pfoten, organizatia non-guvernamentala non-profit al carei scop este de a imbunatati legislatia si conditiile de viata ale animalelor de ferma, salbatice si de companie, priveste acesta interdictie ca pe un succes major pentru miscarea pentru protectia animalelor si solicita guvernului Romaniei sa adopte restrictii similare.

Interzicerea tuturor animalelor in circuri sau altfel de spectacole in Grecia este o masura care face parte din noua legislatie pentru protectia animalelor din aceasta tara. 14 tari membre UE au interzis sau au limitat folosirea animalelor salbatice in circuri, Romania insa, nu are nici o reglementare in acest sens.

„Din ce in ce mai multe tari decid sa interzica animalele salbatice in circuri, deoarece este clar ca acest mediu nu le ofera conditii minime de trai. Vrem ca ANSVSA, care este responsabila de bunastarea animalelor, sa realizeze ca circurile nu ofera sub nici o forma conditii minime de bunastare a animalelor salbatice. Salutam initiativa Greciei, dar si tarii vecine, Bulgaria, care a adoptat deja de cativa ani aceasta interdictie. Cele doua tari au facut acest lucru fara sa existe vreo presiune legislativa europeana. Dorim ca autoritatile romane sa dovedeasca mai multa intiativa in astfel de schimbari legislative”, a declarat Veronica Tulpan, coordonator de programe nationale al Vier Pfoten Romania.

Animalele salbatice sufera cel mai mult de pe urma lipsei acute de miscare, din cauza schimbarii permanente a mediului si din cauza transportului pe distante lungi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.