Federatia egipteana de fotbal a fost dizolvata.

Cel putin 74 de persoane au murit in urma violentelor izbucnite la finalul meciului in orasul Port Said. Autoritatile au anuntat arestarea a 47 de persoane, iar liderul armatei, maresalul Mohamed Hussein Tantawi, a ordonat inceperea unei anchete, potrivit mediafax.

Rafuiala a inceput odata cu stabilirea scorului final de 3-1 pentru Al-Masry cand fanii gazdelor au patruns pe teren si au inaintat spre galeria adversa aruncand cu pietre, sticle si torte, declansand un adevarat haos pe stadion, conform OnlineSport.

Ambulantele nu au reusit sa intre pe teren pentru a acorda primul ajutor victimelor, toate caile de acces fiind blocate de huligani.

Ministrul Sanatatii, Hesham Sheiha, a precizat ca acesta este una din cele mai mari tragedii din istoria fotbalului din Egipt. “Acesta nu este fotbal. Este razboi si oamenii mor in fata noastra. Nu intervine nimeni, nu sunt ambulante, nu este politie”, a spus ministrul.

Mohamed Aboutrika, jucatorul echipei Al-Ahly a declarat: “Am cerut ca toate meciurile din liga sa fie anulate. Este o situatie ingrozitoare si o zi ca aceasta nu va fi putea fi uitata niciodata.”

Fanii sunt nemultumiti de indiferenta autoritatilor care nu au intervenit pentru a opri violentele, multi dintre ei incepand sa protesteze impotriva fortelor miliatre, scrie guardian.

Uniunea Europeana a cerut deschiderea unei "anchete independente" pentru a stabili cauzele violentelor

"Sper ca o ancheta imediata si independenta va face lumina in privinta cauzelor acestui tragic eveniment", a scris sefa diplomatiei UE, Catherine Ashton.

Guvernatorul regiunii Port Said si-a dat demisia iar federatia egipteana de fotbal a fost dizolvata
. Egiptenii cred ca incidentele de ieri au legaturi politice, informeaza Sport.ro.

Citeste si:
George Tănase și Ionuț Rusu, în stare de șoc la America Express....
George Tănase și Ionuț Rusu,...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.