Presedintele "dinastic" al Azerbaidjanului, Ilham Aliev (foto), care "a mostenit" functia de la tatal sau Heidar, a incercat ieri sa-si mai spele imaginea patata de acuzatiile de frauda la alegerile parlamentare de duminica, aduse de observatorii internationali. Opozitia de la Baku a anuntat ca intentioneaza sa desfasoare actiuni de protest incepand de astazi, impotriva rezultatului alegerilor, in urma carora sustinatorii lui Aliev au obtinut o majoritate covarsitoare in Parlament.

Analistii politici apreciaza insa ca demonstratiile planuite de opozitia azera nu vor dura atat de mult ca acelea din Ucraina. Oficiali ai comisiei electorale au incercat sa faca pe placul observatorilor internationali si au anuntat ca au cerut renumararea voturilor in doua circumscriptii in care sustinatorii lui Aliev au castigat.

Decizia comisiei electorale a fost interpretata drept o incercare a lui Aliev de a linisti cancelariile occidentale care viseaza la petrolul Azerbaidjanului si care doresc stabilitate la Baku.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.